Het collectief

Een ervaring met God

Het afgelopen tienerkrokuskamp ben ik gaan beseffen hoe mooi en waardevol het is om de tieners iets van God mee te mogen geven. Een kamp zoals dit vergeten ze niet zomaar. Als je ze dan iets bijzonders van God mee kunt geven, is dat enorm krachtig! Zoiets mogen ze hun hele leven met zich mee dragen. Dit jaar was de tweede keer dat ik mee hielp bij het PJV tienerkrokuskamp. Vorig jaar kwam ik er voor het eerst terecht met Bijbelschool Foundation4life en omdat ik vorig jaar zo enorm had genoten, besloot ik om er nog eens heen te gaan. Ik wou niet missen wat dit jaar weer zou brengen, zowel voor de tieners als voor mezelf. Dit jaar heb ik absoluut weer genoten, veel mogen ontvangen en uitdelen. Tijdens het afgelopen kamp drong het tot me door hoe waardevol zo’n kamp eigenlijk is. Laat me een voorbeeld geven.

Dit jaar had ik weer het voorrecht om twee seminars te geven over het Koninkrijk van God. Hierbij heb ik de tieners mogen uitleggen wat de grotere lijn van de Bijbel is en hoe een ieder van ons hier een plek in heeft. Aan het einde van de seminar had ik de tieners uitgelegd dat wonderen helemaal bij het Koninkrijk van God horen en dat wij zieken mogen genezen door hen de handen op te leggen (Mc 16:18b). De Bijbel leer ons ook dat het Koninkrijk niet enkel uit woorden, maar uit kracht bestaat (1 Kor. 4:20). Daarom heb ik in beide seminars de vraag gesteld of er iemand was met pijn in zijn of haar lichaam. Meerdere tieners gaven aan op dat moment pijn te hebben. We vormden een kring rondom diegene ergens pijn had, legden deze persoon de handen op en spraken we genezing uit in Jezus’ naam. Vervolgens zagen we enkele tieners genezen! Ook zijn we gaan controleren of er tieners aanwezig waren die ongelijke benen hadden. Wanneer je voor ongelijke benen of armen bidt, kan je duidelijk zien wanneer er iets gebeurt. We zijn gaan bidden en hebben alle benen gelijk zien worden! Wat ik hier zo waardevol aan vind is niet enkel het wonder, maar de ervaring van het wonder. Een tiener mag meemaken dat God iets doet wanneer wij bidden. Dit laat ze op een duidelijke manier iets zien van de kracht en liefde van God.

Dat is naar mijn mening één van de meest bijzondere dingen wat je een tiener kan meegeven, namelijk dat ze een eigen ervaring hebben met Gods liefde en kracht. Zo kwam er een jongen een tijdje na de seminar naar mij toe. Hij vertelde mij dat hij door de wonderen die hij zag gebeuren echt zekerheid had gekregen dat God bestaat. Hij had wel verhalen van andere tieners gehoord die iets van God hadden ervaren of hadden meegemaakt, maar nu had hij zelf een wonder meegemaakt en voelde hij Gods kracht in zijn eigen lichaam. Het was plots heel dichtbij gekomen. Dat heeft hem de zekerheid gegeven dat God echt bestaat. Ik vind dit één van de meest waardevolle dingen die je een tiener mee kunt geven, een eigen ervaring met God. Dat is nu net wat ze op zo’n kamp mogen krijgen, een ontmoeting, een eigen ervaring, met onze allerhoogste, hemelse papa.

Wiljan


Deel artikel