Het collectief

Tienerweekend 2018

Dinsdag 23 oktober, toch nog snel een last minute geregeld naar Leisele, een klein, heel klein dorpje in het verre, heel verre West-Vlaanderen. Ook last minute nog een 8-tal leiders bij elkaar gekregen. God voorziet, alweer.

Zonnig weer was het niet, op onze last minute. Wel hadden we een fantastisch gebouw ter beschikking met avontuurlijke – drie – verdieping – hoge bedden, die maar om één activiteit vroegen: een kamp bouwen én het nodige kussengevecht houden. Even terug in de tijd, kindermodus aan en gaan! Heerlijk! Als u eens niet weet wat doen met uw tieners.. .

Achter de potten en pannen waren ook Hugo en Annemie in stelling gebracht. Ons olijke duo dat er steeds weer voor kiest te dienen op onze activiteiten, dank u!! Zij zorgden er voor dat we heel het weekend lang ons buikje rond konden eten. Veel en lekker!

Het gezin Pauwels – Van Herck, had ook zin gekregen om mee op onze last minute te vertrekken. Fernando nam ons mee in het verhaal van Jezus’ discipelen, allemaal jonge gasten, zoals de tieners op ons weekend. Samen dachten we na over en diepten we de 8 basisgeboden van Jezus uit. Het was concreet, praktisch, boeiend en opbouwend. De toekomst van ons land én Gods Koninkrijk zat daar, aandachtig te luisteren en zelf na te denken over wat ze voorgeschoteld kregen. De vraag werd gesteld: Wie wil er zich laten dopen? Een 10-tal handen ging de lucht in (en we waren “maar” met 16..). Moest iemand dit artikel ooit lezen en toevallig ook gemeente- en/of tienerleider zijn: we hopen dat dit jullie kan inspireren om hier rond aan de slag te gaan met jullie tieners!

Een tienerweekend zou geen tienerweekend zijn, als we onze vriendjes en vriendinnetjes ’s nachts gewoon in hun bed laten liggen. Onze locatie was de ideale uitvalbasis voor een nachtelijk geschiedkundig oorlogsverhaal. Twee teams gingen op pad, een zoektocht naar de Schotse soldaat Harrien McBaere (aka Rien Delbaere, merci Rien!) die met zijn parachute verkeerd landde tijdens de landing van Normandië. Het was koud en spannend en ver. Voor één groep althans, die hun zoektocht over de landsgrenzen heen, in Frankrijk, ging verder zetten. Gelukkig kwamen ze er na een tijdje achter dat ze misschien toch net iets té ver waren gestapt, goe bezig Tijl! Die ervaring nemen ze niet meer van jullie af 🙂

We sloten af op zondag met een persoonlijk bemoedigend woord van Leen, voor iedereen die wou. Daarna was het tijd om in te pakken, afscheid te nemen en te denken dat het toch wel een strak plan was om die last minute naar Leisele te boeken.

auteur

Elise


Deel artikel